Gaisīgs kārums! Zemeņu muss (fotorecepte)

Brīnišķīgs, aromātisks un maigs zemeņu muss.. nav labāka veida, kā sevi palutināt!

Sastāvdaļas:

  • 450 g zemeņu
  • 15 g želatīna
  • 300 ml trekna saldā krējuma
  • 75 g cukura (daudzums var mainīties, atkarība no zemeņu salduma)
  • veselas ogas un piparmētru lapiņas dekoram

Gatavošanas gaita:

Želatīnu aplejam ar 5 ēdamkarotēm auksta ūdens.

Zemenes nomazgājam, nosusinām un samaļam ar blenderi līdz biezenim. Pēc vēlmes pievienojam cukuru.

Uzbriedušu želatīnu sildām uz neliela uguns līdz tas izšķīst (neļaujat tam vārīties!)

Nedaudz atdzesējam un mazās porcijās pievienojam zemeņu biezeni, kārtīgi samaisām.

Uzreiz atliekam 4 ēdamkarotes biezeņa atsevišķā traukā.

Saldo krējumu sakuļam līdz putukrējumam.

Pievienojam pie putukrējuma 2 ēdamkarotes zemeņu masas un uzmanīgi, maisot no apakšas uz augšu, samaisām. Tad pievienojam atlikušo biezeni un tikpat uzmanīgi samaisām līdz viendabīgai masai.

Saliekam musu deserta traukos, katrā virsū uzlejam vienu biezeņa karoti. Ar zobu bakstāmā palīdzību izveidojam rakstu.

Turam ledusskapī līdz pilnībā sastingst – uz nakti vai uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas dekorējam ar piparmētru lapiņām.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment